Evaluator de risc la securitate fizica sector 1

Aveti nevoie de un evaluator de risc la securitate fizica in sector 1, si un tarif cat mai avantajos este important pentru Dvs?

Prin completarea formularului de mai jos, puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti evaluatori de risc autorizati)

 

Evaluatori de risc la securitate fizica in sector 1


 
 

  • Alegeti pretul care va convine
  • Serviciu de ofertare gratuit
  • Economie de bani si timp
  • Simplu si comod
  • Experti verificati
  • Ofertare rapida
  • Garantii multiple

Informatii utile

Toate societatile comerciale trebuie sa detina analiza de risc a securitatii fizice, conform articolului 66 al Legii nr. 333 din 2003 cu privire la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si persoanelor. Aceasta activitate poate fi efectuata doar de catre un specialist autorizat – evaluator de risc la securitatea fizica.

Analiza de risc la securitate fizica – definitie

Conform prevederilor legii, companiile ce au in proprietate bunuri si valori a caror protectie trebuie sa o asigure, au si obligatia sa detina documentul care demonstreaza analiza de risc la securitatea fizica. In mod specific, se evalueaza punctele vulnerabile ale societatii, in scopul diminuarii potentialelor pericole.

Societatile trebuie sa delege activitatile specifice de paza si protectie catre companii publice sau private specializate in domeniu, responsabilitatea fiind a ambelor companii in egala masura. Legea stipuleaza obligativitatea asigurarii protectiei bunurilor, drepturilor de proprietate si persoanelor impotriva oricaror pericole.

Instructiunile elaborate de Ministerul Administratiei si Internelor specifica faptul ca masurile de securitate ce trebuiesc luate se elaboreaza in urma analizei de risc efectuate de un evaluator de risc la securitate fizica.

Obligativitate

Analiza de risc are caracter obligatoriu pentru urmatoarele tipuri de societati comerciale: regii autonome, ministere sau institutii din cadrul administratiilor publice centrale si locale, institute nationale de dezvoltare si cercetare, societati si companii nationale, SNC (societatile in nume colectiv), SCS (societatile in comandita simpla), SA (societatile pe actiuni), SCA (societatile in comandita pe actiuni), SRL (societatile cu raspundere limitata), precum si orice alte entitati, indiferent de forma de organizare, asociere sau capital social, care au in proprietate bunuri si valori cu orice titlu.

Astfel, printre altele, au obligatia de a efectua analize de risc: banci, institutii financiare nebancare, sali de jocuri de noroc, spatii comerciale, ATM-uri (automate de tranzactii cu numerar), comerciantii de carburanti, case de schimb valutar, case de amanet, unitati postale, comercianti de arme si munitii.

Conform ultimelor amendamente, societatile constituite inainte de 16 iunie 2012 au obligatia de a finaliza aceasta analiza de risc la securitate fizica pana la data de 1 iulie 2018. Data limita initiala, 1 iulie 2017, a fost amanata prin Hotararea de Guvern nr. 437 din 2017. Analiza de risc este obligatorie pentru companiile infiintate ulterior acestei date, conditionand implementarea oricaror masuri de securitate.

Raportul analizei de risc – intocmire, documentatie, costuri

Analiza de risc la securitatea fizica se face de catre persoane acreditate sau firme specializate (evaluatori de risc la securitate fizica), capabile sa elaboreze analiza factorilor ce pot periclita securitatea fizica. Intocmirea analizei de risc presupune solicitarea unor informatii specifice societatii comerciale care o solicita, informatii care depind de tipul activitatii acelei societati.

Un evaluator de risc la securitate fizica va solicita informatii referitoare la numarul entitatilor fizice ce trebuiesc evaluate, precum si la suprafetele si caracteristicile cladirilor, fie ca este vorba despre sedii noi sau existente, sau daca exista masuri de securitate deja implementate sau nu.

Legislatia nu limiteaza costurile aferente evaluarii si analizei de risc, astfel incat acestea difera in functie de fiecare evaluator de risc la securitate fizica.

Astfel, costurile aferente unei linii de asamblare auto vor fi mai mari decat cele aferente unui magazin alimentar, direct proportionale cu complexitatea evaluarilor intreprinse. La aceste costuri se vor adauga si costurile logistice, aferente distantei parcurse de expert pana la societatea comerciala evaluata.

Etichete pagina: evaluator de risc la securitate fizica, evaluator de risc la securitate fizica sector 1.